fbpx
Γιώργος Κ.

Μην τις φοβάσαι τις δυναμικές γυναίκες αδερφέ…

Είναι κάτι γυναίκες αδερφέ, που φωτίζουν από μακριά. Η αύρα τους σε παρασέρνει, σε εξιτάρει και σε γοητεύει ταυτόχρονα. Γι’ αυτές τις γυναίκες δεν υπάρχει στασιμότητα, ρουτίνα, όρια. Ακτινοβολούν ενέργεια και “θέλω”. Συνδυάζουν καριέρα, μα και θηλυκότητα! Ένα σεξαπίλ που εναρμονίζεται με το killer ένστικτο στον εργασιακό τους χώρο. Δεν μπορείς αδερφέ αυτές τις γυναίκες να τις χωρέσεις σε μικροαστικά κουτάκια. Είναι αυτές οι γυναίκες αδερφέ, που δεν συμβαδίζουν με τα μοτίβα. Είναι γυναίκες που όλο το εικοσιτετράωρό τους είναι προγραμματισμένο και τα σαββατοκύριακά τους μπορεί να μην είσαι πρώτη τους επιλογή εσύ, αλλά οι φίλες της και ο στόχος τους μια εξόρμηση σε ένα κοντινό προορισμό ή σε μια πόλη του εξωτερικού. Κι εσύ τι κάνεις φίλε άντρα; Φοβάσαι να τις προσεγγίσεις;

Άντρας και γυναίκα, δύο πλάσματα τόσο διαφορετικά! Δύο κοσμοθεωρίες ακριβώς απέναντι η μια απ’ την άλλη, που όταν όμως ενωθούν, δημιουργείται ένα μικρό big bang, ένα μικρό θαύμα, μια μικρή σφαίρα αγάπης που έχει συστατικά την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την κατανόηση και σαν παράγωγα το χώρο και το χρόνο. Αυτές είναι οι κατευθυντήριες οδοί που πρέπει ένας άντρας να πάρει, για να γίνει συνοδοιπόρος στη ζωή μιας δυναμικής γυναίκας. Όμως στις μέρες μας είναι το ακριβώς αντίθετο. Η πλειοψηφία ίσως των αντρών, τείνει να φοβάται τις δυναμικές γυναίκες. Ίσως ακολουθούμε την γνωστή πεπατημένη της ελληνικής κοινωνίας των περασμένων δεκαετιών, με την πατρική φιγούρα να δεσπόζει στην κορωνίδα της ελληνικής οικογένειας. Όλες εκείνες οι πεποιθήσεις τα βιώματα και τα στερεότυπα της παιδικής μας ηλικίας ή της εικόνας της κοινωνίας που μεγαλώσαμε και της κουλτούρας μας, να κάνουν να φαντάζει τόσο αλλόκοτη η εικόνα μιας δυναμικής και ανεξάρτητης γυναίκας.
Τι μας κάνει όμως να μην είναι αυτές οι γυναίκες το ερωτικό μας πεδίο; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αδερφέ τι είναι αυτό που σε φοβίζει; Ο ευνουχισμός της εικόνας σου; Πως περιμένεις εσύ πλέον την γυναίκα την τελική; Τι θέλεις εσύ ο ίδιος να εκπέμψεις απέναντι στις γυναίκες; Δεν θες να δείξεις δυναμική και πυγμή; Πώς περιμένεις να εκδηλώσεις την δυναμική σου, εάν δε βγεις έξω από τα στερεότυπα; Μήπως τελικά βολεύεσαι και συμβιβάζεσαι με τα στερεότυπα και τις πεπατημένες; Μην πας μακριά! Πόσοι άντρες δεν θέλουμε οι άλλοι να είναι κάτω από εμάς; Εξελισσόμαστε όμως έτσι ή μένουμε στάσιμοι στο συννεφάκι μας; Και στην τελική αδερφέ, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται μια γυναίκα; Τον ιδανικό εραστή; Τον μάτσο άντρα; Τον λεφτά; Τον σύζυγο πρότυπο; Τον βασιλιά της ζούγκλας; Αλήθεια αυτά πιστεύεις; Όχι αδερφέ, σε μια τέτοια γυναίκα μην κάνεις καν τον κόπο να την προσεγγίσεις φουσκώνοντας το υπερμεγέθες εγώ σου. Μια τέτοια γυναίκα, χρειάζεται έναν άντρα να της κρατά το χέρι, να την κοιτάει στα μάτια και να της λέει “Είμαι περήφανος για όλα όσα έχεις καταφέρει. Είμαι εδώ, μαζί σου και θα είμαι μαζί σου σε ό,τι κι αν κάνεις!”.
Μην τις φοβάσαι αδερφέ αυτές τις γυναίκες! Όχι, δεν θα σε υποτιμήσει ποτέ καμιά τους. Δεν σου αποκαλύψει, αλλά ούτε και θα σου ανακαλύψει τις αδυναμίες σου για να σε φέρει σε δύσκολη θέση, γιατί απλά δεν το έχει ανάγκη! Ανάγκη έχει μόνο την παρουσία σου δίπλα της! Γιατί οι σχέσεις με αυτές τις γυναίκες αδερφέ, είναι σαν το τανγκό, πρέπει να υπάρχει αρμονία, ισορροπία, αυτοσχεδιασμός, αλλά και πάθος. Ο άντρας χορευτής στηρίζεται, αλλά και στηρίζει, αυτοσχεδιάζει και παθιάζεται με τη γυναίκα παρτενέρ του, σαν τον ερωτικό χορό δυο πυγολαμπίδων γύρω απ’ το φως! Άλλωστε ξέρεις το ρητό, ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα! Γιατί και στο φινάλε αδερφέ, αυτές τις γυναίκες δεν την φοβόμαστε της ερωτευόμαστε!
Γιώργος Κ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: